Desuden har rudskallen ofte et gyldent skær, men det varierer meget fra fisk til fisk hvor udpræget det er. Skallen kan forveksles med rudskallen, men hvor skallens ryg og bugfinne starter lige over hinanden, starter rudskallens rygfinne betydeligt længere tilbage på fiskens krop end bugfinnen. Kategori:Spisefisk. April 8th, 2012 | Author: fiskearter Hvis man nævner ålen overfor hvilken som helst dansker, så er der nok ikke mange, som er i tvivl om, hvordan den ser ud. Spring til navigation Spring til søgning. Vi vil ikke kede dig med fiskens sundhedsfremmende egenskaber, men blot minde dig om, at de smager helt forrygende og at de som så mange andre råvarer har en ’sæson’. Der er mange gode grunde til, at du skal spise fisk. Laks og rejer, der er opdrættet, kan du få til rimelig pris hele året. Rovpladerne - pighvar og slethvar kan fanges på levende tobis eller et stykke sild eller hornfisk. I april er vandtemperaturen typisk ideel for havørreden. Kendetegn - Sådan kender du skalle Skallen har sølvfarvede skinnende skæl og røde øjne.
Så er de både billigst og bedst. Fladfiskene kan være meget tynde i forårsmånederne.
Underkategorier. Der kan fanges ising, skrubbe og rødspætte og hvis man er heldig en pighvarre eller slethvarre.Fladfisk fanges på bundforfang agnet med børsteorm, sandorm, rejer eller et sildestykke. Vandtemperaturen gør at stofsiftet er helt i top, og havørreden jager derfor det meste af tiden. Vi guider dig her til 4 fisk, der er rigtig gode lige nu. Denne kategori har nedenstående 6 underkategorier, af i alt 6. ... September er derfor ved at være sidste udkald for denne dejlige spisefisk. Vi kender alle til denne tynde, lange fisk, og har sikkert også alle smagt den med velbehag til aftensmaden. April – Havørred.
Men de ferske danske fisk skal du købe, når de er i sæson. I løbet af april trækker fladfiskene ind til kysterne.