I 1798 blev der lavet et meget detaljeret kort over hele ejerlavet Mandemarke, altså både med landsbyen Mandemarke i det nordvestlige hjørne samt hele området ned til Østersøen mod øst grænsende til ejerlavet for Busene og mod vest grænsende til ejerlavet for Busemarke. Alle andre er dog også velkomne til at indberette stednavne; hvis du mener, at et stednavn bør indgå i registret og skal med på styrelsens kort… Autoriserede stednavne i Danmark. Alle rettigheder Kort-og Matrikelstyrelsen. Hertil kommer de trykte serier Danmarks Stednavne, Danske sø- og ånavne og Sydslesvigs Stednavne som hver for sig dækker store dele af landet med et grundigt bearbejdet og forklaret navnemateriale. Indberetning af stednavne. Denne database indeholder p.t. Stednavne dateres oftest efter deres endelse, også kaldet deres efterled. Fejlen opstår i de tilfælde, hvor der er flere sogne med samme navn, så kan der være sket en sammenblanding af herredsnavne. Geosearch og RestGeokeys_v2 Det har desværre ikke været muligt at bygge videre på de eksisterende Geosearch og RestGeokeys_v2 stednavne metoder. I dag kan knap 100.000 af de historiske kort ses på Historiske kort på Nettet. Hvor gamle er stednavnene? Kort 1798.
Stednavneforskere mener at kunne datere nogle navnetyper helt tilbage til jernalderen, men længere tilbage er man på meget usikker grund. De fleste stednavne i Sydslesvig er af dansk oprindelse lige med …
Der er … Enkelte link kan dog være “døde”, men bliver opdateret løbende, som vi finder de korrekte links. Gamle kort kan være værdifuldt historisk kildemateriale.
Databaser med stednavne Databasen Danmarks Stednavne rummer over 210.000 navne, deres historiske former – og i mange tilfælde også en videnskabelig redegørelse for deres betydning.
Stednavne - kort På denne side finder du links til sider med søgning i stednavne samt til sider med kortmateriale, som DS-Næstved har samlet gemmen tiden. NB. Stednavne - kort På denne side finder du links til sider med søgning i stednavne samt til sider med kortmateriale, som DS-Næstved har samlet gemmen tiden. Kombineret ejerlavs-og punktkort med alle 360 stedfaestbare stednavne i undersøgelsesområderne. Det er landets kommuner, der indberetter nye, ændrede og udgåede lokale stednavne i Danske Stednavnes indberetningsportal. Krabsens database over stednavne. Der er desværre for år tilbage opstået fejl i forbindelse med opdatering af basen. Derfor gælder der særlige betingelser for søkort: Det er ikke tilladt at kopiere og/eller videregive kortene til tredjemand; Det er ikke tilladt at anvende søkortene kommercielt.
Kortforsyningen er SDFEs distributionskanal, der giver nem adgang til landsdækkende, aktuelle og ajourførte data, når du har brug for dem: Derfor er det ikke nødvendigt at investere tid og ressourcer i at vedligeholde egne data. Så husk: kun at bruge basen som vejledende. SYDSLESVIG KORT MED DANSKE STEDNAVNE. Søkortene er gamle, og sejloplysningerne er ikke længere korrekte. HD bør indstilles til 1080p for tydelig visning af stednavne. Registerdatabasen Danske Stednavne rummer registrene til de trykte serier Danmarks Stednavne, Danske sø- og ånavne samt Sydslesvigs Stednavne . omkring 210.000 af dem, sammen med deres historiske kildeformer. Det danske landskab rummer millioner af stednavne, hvoraf mange stadig er i brug. Digdag - digitalt atlas over Danmarks historisk-administrative geografi. Enkelte link kan dog være “døde”, men bliver opdateret løbende, som vi finder de korrekte links. Geodatastyrelsen har ophavsret på en del af kortene. Kortforsyningen SDFE forsyner offentlige myndigheder, borgere og virksomheder med frie og pålidelige data, der skaber værdi i samfundet.
Database over 25.000 autoriserede stednavne i Danmark. Dels kan de give et indtryk af, hvilket kendskab man har haft til landets geografi i tidligere tider – dels kan de give oplysninger om gamle stednavne og vejes og andre kommunikationsliniers forløb. Træk med skyderen nederst til højre for at sammenligne området før og nu.